Pikantní kuřecí guláš

100 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
49 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
22 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozporcujeme a vykostíme kuře. Odřízneme sekáčkem nohy i křídla, opatrně ho zbavíme kůže. Dolní část stehýnek oddělíme od horní a nůžkami odstraníme dolní část těla tak, aby z kuřete zbyla pouze prsíčka. Vyndáme všechny kosti. Prsíčka následně rozkrojíme na čtvrtiny a odložíme stranou.
  • 2
    Strouhaný kokos osmahneme nasucho ve velké pánvi do hněda. Přidáme nadrobno rozkrájenou cibuli, rostlinný olej, voňatku, rozmačkaný česnek, nasekané chilli papričky bez semínek a rybí omáčku. Krátce osmahneme, vložíme kousky kuřete a orestujeme během tří minut do hněda.
  • 3
    Kokosové mléko scedíme, hustou sraženinu schováme pro pozdější použití. Přilijeme do pánve spolu s kuřecím vývarem, octem a cukrem. Vše přelijeme do keramické skleněné nádoby, zakryjeme pokličkou a v předehřáté troubě pečeme 55 minut při teplotě 190 stupňů. Poté přidáme kokosovou sraženinu a vrátíme do trouby na 10 minut, aby se vše prohřálo.
  • 4
    Rajčata dáme do misky a zalijeme vroucí vodou, aby se dala lépe oloupat. Rozkrojíme je na dvě poloviny, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Přidáme k hotovému pokrmu, posypeme nakrájeným koriandem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.