Osmažené sépie - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Osmažené sépie
Osmažené sépie
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | bartos |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (8%) |
ID receptu: | 28288 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Citrony |
50 g | Mouka polohrubá |
150 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 kg | Sépie |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 280,0mg |
Draslík | 937,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sépie, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Osmažené sépie postup přípravy receptu:
1 | Řádně omyté sépie osušíme čistou utěrkou. Nakrájíme na kolečka, smícháme mouku se solí a pepřem a dáme do větší misky. |
2 | Nakrájená těla sépií a chapadla postupně obalíme v mouce, přebytečnou mouku sklepeme. |
3 | Na velké pánvi rozpálíme olej a kolečka sépií v něm postupně obalíme po dobu 2-3 minut z každé strany. Hotová vyjmeme vidličkou a okapeme na papírové utěrce, kterou jsme si dali na talíř. Uchováme teplé. |
4 | Chapadla smažíme z každé strany asi minutu. |
5 | Naservírujeme, posypeme petrželkou a pokapeme citronovou šťávou. |