Žampiony plněné zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampiony plněné zeleninou
Žampiony plněné zeleninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | bartos |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (8%) |
ID receptu: | 28304 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 špetka | Česnek |
1 špetka | Cibule |
200 g | Kukuřice |
100 g | Olivy černé |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Vývar zeleninový |
12 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 1,1mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika červená, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampiony plněné zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Očištěným žampionům odkrojíme nohy, klobouky necháme asi 5 minut v ohřátém vývaru. |
2 | Okapané olivy nakrájíme na kostičky, necháme okapat také kukuřici. Očištěnou a omytou papriku zbavíme semen, nakrájíme nadrobno. |
3 | Omytou a usušenou petržel nakrájíme na jemno a v pánvi na rozpáleném oleji všechnu zeleninu s petrželkou osmahneme, přidáme sůl, pepř, mletý sušený česnek a mletou sušenou cibuli. |
4 | Vyjmeme žampiony a po okapání je naplníme zeleninou. Ihned podáváme. |