Salát z bambusových výhonků

45 min.
Thajsko

Ingredience

    • 400gramůBambusové výhonky
    • 20kusůMáta
    • 30gramůLepkavá rýže
    • 2lžíceŠalotka
    • 3lžíceCibulka jarní
    • 2lžíceOmáčka rybí
    • 2lžíceLimetková šťáva
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 0,5kusChilli paprička sušená
    • 1lžíceSezam - semena
    • 1lžíceČesnek
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
2 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sterilované bambusové výhonky scedíme a osušíme, nakrájíme a odložíme stranou. Mezitím na pánvi osmažíme nasucho rýži, aby dostala zlatavý nádech. Poté ji rozdrtíme v hmoždíři na jemný prášek. Nasypeme do mísy, přidáme nahrubo nakrájenou cibulku a šalotku, rybí omáčku, pokrájený česnek, cukr, limetkovou šťávu, chilli papričky a polovinu mátových lístků.
  • 2
    Vše promícháme a směsí přelijeme bambusové výhonky. Posypeme sezamovými semínky, dozdobíme zbylými lístečky máty a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.