Zapékané brambory na irský způsob

105 min.
Irsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
28 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Mléko dáme zahřát, poté přisypeme nastrouhaný sýr a ohříváme do úplného rozpuštění sýra v mléce. Poté odstavíme z plotny a přidáme worcester.
  • 3
    Mouku smícháme se solí a špetkou pepře.
  • 4
    Zapékací mísu vytřeme máslem, dno vyložíme plátky brambor, poté posypeme moukou a poklademe plátky másla.
  • 5
    Přidáme další vrstvu brambor, kterou posypeme pokrájenou cibulí.
  • 6
    Opět dáme vrstvu brambor, mouku, kousky másla a zbytek cibule.
  • 7
    Zakončíme vrstvou brambor, které zalijeme sýrovou omáčkou. Posypeme strouhankou a dáme péct při 180 °C na 60 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.