Omáčka z ježovek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z ježovek
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29856 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
6 ks | Ježovka |
30 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
40 ml | Víno bílé |
40 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 291,3mg |
Draslík | 33,6mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ježovka, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z ježovek postup přípravy receptu:
1 | Rozpuštěné máslo smícháme se žloutky, 40 ml vody a vínem. Vše ohříváme ve vodní lázni až do zhoustnutí, poté přidáme maso z ježovek. Osolíme, opepříme a ihned odstavíme z plotny. |
2 | Tato omáčka je vhodná k rybám vařeným ve víně. |