Vařený květák sypaný smaženou strouhankou
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 5 minut
- Doba vaření:
- 25 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 400 g
- Květák
- 40 g
- Máslo čerstvé
- 30 g
- Strouhanka
- 2 špetka
- Sůl
Postup
1 | Květák očistíme, rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí vody osolené špetkou soli a uvaříme doměkka. Na nepřilnavé pánvi osmažíme strouhanku. Máslo v rendlíčku rozpustíme. |
2 | Měkký květák necháme řádně okapat, rozložíme na talíře, sypeme strouhankou a polijeme rozpuštěným máslem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 237 kcal |
Bílkoviny | 5 g |
Sacharidy | 18 g |
Tuky | 18 g |
Uhlovodany | 18 g |
Cholesterol | 24,0 mg |
Draslík | 613,1 mg |
Sodík | 394,7 mg |
Vláknina | 9 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,4 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 96,4 mg |
Vitamín E | 0,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 23,4 mg |
Vařený květák sypaný smaženou strouhankou
Vařený květák sypaný smaženou strouhankou mi sice přijde jako úplně obyčejné jídlo, ale pro někoho, kdo chce vařit dietně je to jedna z variant, po které opravdu moc nepřibere. Je zde sice máslo, ale nemusíte si ho na květák dávat příliš.
Vařený květák sypaný smaženou strouhankou mi sice přijde jako úplně obyčejné jídlo, ale pro někoho, kdo chce vařit dietně je to jedna z variant, po které opravdu moc nepřibere. Je zde sice máslo, ale nemusíte si ho na květák dávat příliš.
Komentáře a hodnocení