Vařený květák sypaný smaženou strouhankou

Celkový čas:
30 minut
Doba přípravy:
5 minut
Doba vaření:
25 minut

Ingredience

Počet porcí
400 g
Květák
40 g
Máslo čerstvé
30 g
Strouhanka
2 špetka
Sůl

Postup

1

Květák očistíme, rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí vody osolené špetkou soli a uvaříme doměkka. Na nepřilnavé pánvi osmažíme strouhanku. Máslo v rendlíčku rozpustíme.

2

Měkký květák necháme řádně okapat, rozložíme na talíře, sypeme strouhankou a polijeme rozpuštěným máslem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 237 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 18 g
Tuky 18 g
Uhlovodany 18 g
Cholesterol 24,0 mg
Draslík 613,1 mg
Sodík 394,7 mg
Vláknina 9 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,4 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 96,4 mg
Vitamín E 0,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 23,4 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
Lucie Klouparová
Vařený květák sypaný smaženou strouhankou
Vařený květák sypaný smaženou strouhankou mi sice přijde jako úplně obyčejné jídlo, ale pro někoho, kdo chce vařit dietně je to jedna z variant, po které opravdu moc nepřibere. Je zde sice máslo, ale nemusíte si ho na květák dávat příliš.