Bramborové šišky s mákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové šišky s mákem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 30661 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory |
100 g | Cukr moučkový |
120 g | Mák mletý |
100 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 122,1mg |
Draslík | 864,9mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr moučkový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové šišky s mákem postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme vychladnout. Poté je oloupeme a umeleme na masovém strojku. |
2 | Na vále z brambor, mouky, vajec a soli vypracujeme tuhé těsto. Z něj ihned tvoříme tenčí šišky, které vaříme ve vroucí osolené vodě. Když šišky vyplavou, vaříme ještě asi 2 minuty. Cedníkem je vyjmeme, necháme okapat, vložíme do mísy, omastíme rozpuštěným máslem a sypeme mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem. |
nej lepsi a nej jedno dusi recept
Rychlí , dobrý , zvládne každý ( i já )