Polévka s rýžovými nudlemi a kuřecím masem

30 min.
Vietnam

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
851 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
13 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
16 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Oloupeme a nakrájíme česnek a zázvor a přidáme do polévky spolu s badyánem, kardamomem, rybí omáčkou a skořicí. Vložíme maso, zakryjeme a vaříme cca 15 min.
  • 2
    Mezitím dle návodu na obalu připravíme nudle a necháme je okapat. Cibulky očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Papričky omyjeme a nakrájíme na velmi tenká kolečka. Koriandr a mátu opláchneme a otrháme lístky. Omytou limetku překrojíme na dílky.
  • 3
    Z vývaru vyjmeme maso, badyán, kardamom a skořici, polévku dochutíme. Maso nakrájíme.
  • 4
    Do misek rozdělíme nudle, cibulky, chilli papričky a maso, zalijeme vývarem, posypeme bylinkami. Na dochucení podáváme zvlášť limetku a samba oelek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.