Korálová vejce
- Celkový čas:
- 25 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 15 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1,5 polévková lžíce
- Máslo čerstvé
- 8 ks
- Rajčata
- 1 ks
- Salát hlávkový
- 1 špetka
- Sůl
- 8 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | Rajčata krátce spaříme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme je na větší kousky. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme rajčata a osolíme. Když se šťáva zpola odpaří, přilijeme rozšlehaná, osolená vejce a na mírném ohni za občasného míchání je necháme ztuhnout. Rajčata musí zůstat v kouscích. |
3 | Hotový pokrm zdobíme listy salátu. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 258 kcal |
Bílkoviny | 17 g |
Sacharidy | 8 g |
Tuky | 18 g |
Uhlovodany | 7 g |
Cholesterol | 499,7 mg |
Draslík | 534,7 mg |
Sodík | 228,5 mg |
Vláknina | 5 g |
Vitamín A | 2 g |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 20,3 mg |
Vitamín E | 2,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 11,4 mg |
Komentáře a hodnocení