Korálová vejce

Celkový čas:
25 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
15 minut

Ingredience

Počet porcí
1,5 polévková lžíce
Máslo čerstvé
8 ks
Rajčata
1 ks
Salát hlávkový
1 špetka
Sůl
8 ks
Vejce slepičí

Postup

1

Rajčata krátce spaříme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme je na větší kousky.

2

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme rajčata a osolíme. Když se šťáva zpola odpaří, přilijeme rozšlehaná, osolená vejce a na mírném ohni za občasného míchání je necháme ztuhnout. Rajčata musí zůstat v kouscích.

3

Hotový pokrm zdobíme listy salátu.

Nutriční hodnoty

Kalorie 258 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 8 g
Tuky 18 g
Uhlovodany 7 g
Cholesterol 499,7 mg
Draslík 534,7 mg
Sodík 228,5 mg
Vláknina 5 g
Vitamín A 2 g
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 20,3 mg
Vitamín E 2,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 11,4 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz