Podkrkonošský bramborák - camprat
70 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 3lžičkySůl
- 2kusyCibule
- 2decilitryMléko plnotučné
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceSádlo škvařené
- 4kusyČesnek
- 1litrPodmáslí kysané 1%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme, nahrubo nastrouháme a dáme do mísy. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Oloupaný česnek utřeme se 1 lžičkou soli. 2 velké oloupané cibule drobně pokrájíme, nebo nastrouháme.
- 2Brambory zalijeme vařícím mlékem, přidáme k nim česnek, cibuli, sůl, hladkou mouku, majoránku a pepř. Bramborovou směs dobře promícháme.
- 3V předehřáté troubě si na pekáči rozpálíme sádlo. Pekáč vyjmeme z trouby a bramborovou směs nalijeme opatrně na omastek, směs rozetřeme a vrátíme zpět do trouby. Pečeme při 200°C přibližně 35-45 minut. Během pečení několikrát pekáč vyjmeme z trouby a bramborák obracečkou převrátíme. Potřebujeme docílit, aby z každé strany měl připečenou kůrku.
- 4Camprat - bramborák podáváme se sklenicí podmáslí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.