Černé fazole s hovězím masem a sázenými vejci

270 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1221 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
56 g
Sacharidy
135 g
Vláknina
16 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole přebereme a necháme přes noc namáčet ve studené vodě.
  • 2
    Maso nakrájíme na větší kousky, tuk a šlachy odstraníme. Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, ochutíme solí, celým pepřem, přidáme hřebíček a bobkový list. Přivedeme k varu, zakryjeme a na slabém ohni vaříme 2 hodiny.
  • 3
    V polovine vaření scedíme fazole, zalijeme je 400 ml čerstvé vody, přidáme k nim nahrubo nasekané 2 stroužky česneku a kousky slaniny. Pod pokličkou dusíme 90 minut. Po 1 hodině vaření je osolíme.
  • 4
    Mezitím vyjmeme maso z vývaru, necháme vychladnout a najemno ho roztrháme. Oloupeme cibuli a zbytek česneku, nakrájíme najemno a na rozpáleném sádle osmahneme dozlatova. Přidáme maso, osolíme, opepříme, dochutíme chilli a koriandrem a za stálého míchání restujeme ještě 10 minut. Poté odstavíme.
  • 5
    Rýži zalijeme 1/2 l vody, osolíme, přivedeme k varu a zakrytou zvolna dusíme cca 15 minut. Banány oloupeme, nakrájíme na plátky a ve velké pánvi je na rozpuštěném másle osmažíme z obou stran cca
  • 6
    7 minut dohněda. Z vajec opečeme volská oka. Mezitím znovu ohřejeme maso.
  • 7
    Na talíře rozdělíme fazole, rýži, doplníme masem, banány a navrch položíme sázená vejce. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.