Sicilské lasagne

140 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
23 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
925 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Najemno nakrájenou mrkev, cibuli a celer smažíme na oleji a másle při střední teplotě doměkka. Zesílíme oheň a přidáme mleté maso. Smažíme je, až změní barvu. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Přidáme nakrájená kuřecí játra a jakmile změní barvu, přidáme rajčatový protlak, víno, petrželku, sůl a pepř. Vaříme mírným varem 45 minut.
  • 2
    Bešamelová omáčka: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Odstavíme ji a postupně vmícháme mléko. Průběžně promícháváme, přivedeme k varu a mícháme do zhoustnutí. Potom povaříme ještě asi minutu. Přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř.
  • 3
    Plátky těsta povaříme asi 5 minut ve slané vodě, vyjmeme a odložíme na vlhký ubrousek.
  • 4
    Troubu předehřejeme na 180 °C. Mísu vytřeme rozehřátým máslem, na dno upravíme vrstvu masové směsi. Následuje tenká vrstva bešamelové omáčky. Je-li bešamel příliš hustý, mírně jej zahřejeme, aby se lépe rozléval. Navrch položíme plátky těsta, lehce je přitlačíme. Vrstvy střídáme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Končíme vrstvou bešamelu, kterou posypeme parmezánem. Lasagne zapékáme 35-40 minut dozlatova. Před krájením necháme pokrm asi 15 minut odpočinout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 25. 3. 2017
Sicilské lasagne
Játra nedávám a lasagne používám nepředvařené.