Medová smetanová omáčka
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceZázvor celý
- 4lžíceOcet vinný
- 350mililitrůVývar zeleninový
- 1kusGrapefruity
- 3lžíceOlej stolní
- 1lžičkaMed včelí
- 1kusPomeranče
- 4lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Zázvorový kořen nastrouháme, cibuli nasekáme a společně podusíme na rozehřátém másle. Poté přilijeme vývar, ocet a citronovou šťávu a asi 15minut provaříme do zhoustnutí.
- 2Přimícháme dílky pomeranče a citrusu, zahustíme základní světlou omáčkou a dochutíme medem.
- 3Omáčka je vhodná k rybám, zejména k pstruhovi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.