Domikát z podmáslí a smetany

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
105 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
59 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory uvaříme ve slupce (25 minut), pak je scedíme, oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme je do polévkové mísy. Omytý kopr pokrájíme nadrobno a přidáme ho do mísy na brambory.
  • 2
    Do 3/4 litru vody dáme kmín se solí a když přijde k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 10 minut.
  • 3
    Mezitím si vyšleháme podmáslí se smetanou a pomalu je vlijeme do kmínové vody a necháme přejít varem.
  • 4
    Uvařený domikát nalijeme do mísy na brambory a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.