Tvarohový domikát s brambory

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
9 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
39 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tři až čtyři dny před vařením domikátu si vymícháme hrudkovitý tvaroh se solí a kmínem. Dáme ho do sklenice, uzavřeme a necháme v teple klihnout.
  • 2
    Po čtyřech dnech omyté brambory, uvaříme ve slupce (1 litr voda), scedíme je, oloupeme a pokrájíme na kostky.
  • 3
    Do hrnce dáme vařit 6 dl vody. Uleželý tvaroh si rozmícháme v 2.5 dl horké vody dohladka a zamícháme ho do vařící vody.
  • 4
    Z 1.5 dl smetany a 2 lžic hladké mouky si uděláme zátřepku, dobře ji promícháme (nebo rozmixujeme) dohladka. Pak ji za stálého míchání vlijeme do polévky a povaříme asi 2-3 minuty.
  • 5
    Domikát dochutíme solí (0.5 lžičky), pepřem, přidáme pokrájené brambory, které necháme v polévce prohřát a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.