Kompot rynglový

28 min.
Evropa

Ingredience

    • 300gramůRyngle
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 150mililitrůSirup rybízový
    • 3mililitryTresť vanilková
    • 30mililitrůLikér jablkový
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
183 kcal
Tuky
3 g
Sacharidy
37 g
Cukr
72 mg
Vápník
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ryngle dobře omyjeme pod tekoucí vodou, podélně je rozřízneme a vypeckujeme. Ryngle vložíme do hrnce, zalijeme vodou, sirupem, přilijeme vanilkovou esenci, zakápneme likérem a přivedeme k varu. Vaříme velmi pozvolna asi 8 minut. Hrnec odstavíme a ryngle necháme vychladnout ve vlastní šťávě.
  • 2
    Ryngle i se šťávou rozdělíme do kompotových pohárků a těsně před podáváním je ještě vychladíme v lednici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.