Hovězí vývar s houbovým kapáním

10 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
86 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
321 mg
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Směs čerstvých lesních hub očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.
  • 2
    Omytou petrželku kudrnku si pokrájíme nadrobno.
  • 3
    V pánvi na rozpuštěném másle houby podusíme ve vlastní šťávě. Když jsou téměř bez vody a začínají se smažit, tak je pokrájíme nadrobno. Dáme je do misky a smícháme je s vejci, hladkou moukou, solí, pepřem a vymícháme si těstíčko, které nesmí být velmi husté, musí kapat.
  • 4
    Přivedeme k varu 1 litr hovězího bujonu a přes vidličku těstíčko kapeme do polévky.
  • 5
    Necháme přejít varem, přimícháme petrželku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.