Borůvkový koláč s perníkem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo s moučkovým cukrem a žloutky mícháne do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí, přilijeme mléko a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a rozetřeme na něj těsto. Na těsto nasypeme omyté a okapané borůvky, které pocukrujeme a posypeme 2 lžícemi nastrouhaného perníku. Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.