Švestkové semifreddo
- Celkový čas:
- 20 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 220 g
- Cukr krupice
- 825 g
- Kompot švestkový
- 500 ml
- Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička
- Tresť vanilková
- 2 ks
- Vaječný žloutek slepičí
- 3 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | Ve vodní lázni šleháme vejce, žloutky, cukr a vanilkový extrakt. Když směs zhoustne, odstavíme a necháme zchladnout. |
2 | Spojíme s ušlehanou smetanou a rozmixovanými švestkami z kompotu. |
3 | Přelijeme do nádoby a necháme přes noc zmrazit. |
4 | Podáváme ozdobené rybízem a borůvkami. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 859 kcal |
Bílkoviny | 11 g |
Sacharidy | 94 g |
Tuky | 51 g |
Uhlovodany | 90 g |
Cholesterol | 506,6 mg |
Draslík | 267,6 mg |
Sodík | 109,9 mg |
Vláknina | 4 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,8 mg |
Vitamín E | 1,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 3,1 mg |
Komentáře a hodnocení