Švestkové semifreddo

Celkový čas:
20 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
220 g
Cukr krupice
825 g
Kompot švestkový
500 ml
Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička
Tresť vanilková
2 ks
Vaječný žloutek slepičí
3 ks
Vejce slepičí

Postup

1

Ve vodní lázni šleháme vejce, žloutky, cukr a vanilkový extrakt. Když směs zhoustne, odstavíme a necháme zchladnout.

2

Spojíme s ušlehanou smetanou a rozmixovanými švestkami z kompotu.

3

Přelijeme do nádoby a necháme přes noc zmrazit.

4

Podáváme ozdobené rybízem a borůvkami.

Nutriční hodnoty

Kalorie 859 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 94 g
Tuky 51 g
Uhlovodany 90 g
Cholesterol 506,6 mg
Draslík 267,6 mg
Sodík 109,9 mg
Vláknina 4 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,8 mg
Vitamín E 1,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,1 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz