Jahodový ocet

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
50 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody očistíme, omyjeme a osušíme. Urovnáme je do čisté sklenice, zalijeme vinným octem a dobře uzavřeme.
  • 2
    Sklenice necháme 14 dní stát a 2x denně obsah protřeseme.
  • 3
    Ocet procedíme přes síto vyložené čistým plátýnkem do čisté sklenice a necháme dalších 14 dní stát.
  • 4
    Nakonec ocet přefiltrujeme do čisté uzavíratelné nádoby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.