Pečený bažant se slaninou

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1025 kcal
Bílkoviny
97 g
Tuky
67 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
453 mg
Cukr
18 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuchyňsky upravené bažanty osolíme, opepříme polovinou uvedené dávky a překryjeme slaninou.
  • 2
    Bažanty vložíme na pekáč vymazaný máslem a asi 1 hodinu je doměkka pečeme v předehřáté troubě.
  • 3
    Propečení bažantů vyzkoušíme tím, že do nejsilnějšího místa na stehně zapíchneme tenkou jehlici. Vytéká-li čirá šťáva, jsou hotoví. Přikryjeme je alobalem a udržujeme teplé. Výpek slijeme z pekáče do menší nádoby a zaprášíme moukou. Dobře ji v tuku se šťávou osmažíme. Zalijeme vývarem, dobře mícháme a vaříme, až omáčka zhoustne. Doplníme marmeládou a znovu 2-3 minuty povaříme. Osolíme a opepříme. Omáčku můžeme přecedit. Podáváme ji zvlášť v omáčníku. Ozdobíme řeřichou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.