Domácí langoše

Celkový čas:
35 minut
Doba přípravy:
25 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
1 špetka
Cukr krupice
42 g
Droždí
400 ml
Mléko polotučné
600 g
Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml
Olej rostlinný
1 kávová lžička
Sůl
1 ks
Vejce slepičí

Postup

1

Z droždí, mléka a cukru zaděláme kvásek, který necháme kynout. Smícháme v míse mouku se solí, přilijeme kvásek, přidáme vejce a zpracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.

2

Poté ho vyválíme na placku a vykrájíme kolečka 2cm. Necháme chvíli kynout.

3

Rozehřejeme olej na pánvi a osmahneme vyválené placky z obou stran.

4

Osušíme ubrouskem a podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 713 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 77 g
Tuky 37 g
Uhlovodany 1 g
Cholesterol 47,6 mg
Draslík 195,0 mg
Sodík 394,7 mg
Vláknina 7 g
Vitamín A 47,1 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,0 mg
Vitamín E 3,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2,4 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz