Domácí langoše
- Celkový čas:
- 35 minut
- Doba přípravy:
- 25 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 špetka
- Cukr krupice
- 42 g
- Droždí
- 400 ml
- Mléko polotučné
- 600 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 ml
- Olej rostlinný
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 1 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | Z droždí, mléka a cukru zaděláme kvásek, který necháme kynout. Smícháme v míse mouku se solí, přilijeme kvásek, přidáme vejce a zpracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. |
2 | Poté ho vyválíme na placku a vykrájíme kolečka 2cm. Necháme chvíli kynout. |
3 | Rozehřejeme olej na pánvi a osmahneme vyválené placky z obou stran. |
4 | Osušíme ubrouskem a podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 713 kcal |
Bílkoviny | 17 g |
Sacharidy | 77 g |
Tuky | 37 g |
Uhlovodany | 1 g |
Cholesterol | 47,6 mg |
Draslík | 195,0 mg |
Sodík | 394,7 mg |
Vláknina | 7 g |
Vitamín A | 47,1 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,0 mg |
Vitamín E | 3,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,4 mg |
Komentáře a hodnocení