Opilý králík

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
26 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Králíka očistíme a naporcujeme. V pekáči rozehřejeme máslo
  • 2
    s olejem. Když začne máslo pěnit, vložíme porce králíka a zprudka je smažíme. Vyndáme je děrovanou naběračkou a necháme okapat na papírových ubrouscích.
  • 3
    Do výpeku dáme šalotky a zprudka je asi 3 minuty průběžně promícháváme a smažíme dozlatova. Přidáme houby a 3-4 minuty je smažíme, až změknou, občas zamícháme.
  • 4
    Do pekáče vrátíme králíka, přilijeme víno, přidáme petržel, estragon, sůl, pepř a přivedeme k varu. Přikryjeme a asi 1,5 hodiny podusíme v předehřáté troubě Maso udržujeme teplé. Odstraníme petržel a estragon. Povaříme, až omáčka zhoustne. Na závěr přilijeme smetanu a dobře prohřejeme.
  • 5
    Omáčkou zalijeme porce králíka a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.