Pečená vepřová kýta

175 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
825 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
54 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
862 mg
Cukr
848 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kůže kýty uděláme dlouhé zářezy, vzdálené od sebe asi 1 cm. Maso potřeme trochou oleje, dobře ji osolíme, opepříme a dáme pekáč.
  • 2
    Maso obložíme kolečkami mrkve a cibule. Pokud používáme teploměr, zapíchneme jej doprostřed masa. Kýtu pečeme 2 1/2 hodiny, teploměr by měl ukazovat 90 C. Podle potřeby podléváme trochou vody.
  • 3
    Z výpeku odstraníme mrkev a cibuli, kromě 1 lžíce sebereme všechen tuk.
  • 4
    Výpek zaprášíme moukou, osmažíme ji, zalijeme vývarem a vaříme, aby se rozpustily všechny připečeniny. Šťávu osolíme, opepříme
  • 5
    a přecedíme do omáčníku. Podáváme ji k masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.