Ořechové čatní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechové čatní
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | pauer |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (1%) |
ID receptu: | 35257 |
Kategorie: | Marinády |
Ingredience
1 polévková lžíce | Česnek |
0,5 polévková lžíce | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
230 g | Ořechy vlašské |
225 g | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 462,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 756,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Med včelí, Ocet vinný červený, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl, Ořechy vlašské, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechové čatní postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme suroviny. Nakrájíme nadrobno cibuli, zvlášť nadrobno nakrájíme česnek, nadrobno nasekáme vlašské ořechy, rajčata a chilli papričku. |
2 | Poté vložíme cibuli do pánve se středně rozehřátým olejem a za občasného míchání ji necháme zesklovatět. Dále přidáme česnek a opět mícháme zhruba 2 minuty. Přidáme vlašské ořechy a necháme opražit. |
3 | Poté přimícháme 2 lžíce medu, chilli papričku, sůl, pepř, lžici octa a dobře promícháme. Za 2 minuty přimícháme rajčata a snížíme teplotu a za občasného míchání dusíme půl hodiny až 40 minut. |
4 | Čatní můžeme servírovat hned anebo ho vložit do uzavřené nejlépe skleněné nádoby a v lednici uchovat několik dní. |