Krkovice pečená na pivu

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
46 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
798 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Naklepané plátky krkovice osolíme a opepříme.
  • 2
    Cibuli s česnekem nakrájíme na tenké plátky a promícháme vše s masem.
  • 3
    Pekáček vymažeme lžící sádla a naskládáme vedle sebe plátky krkovičky. Povrch krkoviček poklademe plátky slaniny a jemně poprášíme paprikou. Potom vše zalijeme pivem, aby nebyly plátky potopené, nejlépe do výšky slaniny.
  • 4
    Maso přikryjeme alobalem a pečeme při teplotě 220° přibližně 1 hodinu, dokud se pivo nezmění ve šťávu pod masem. Před koncem pečení alobal odstraníme, aby se povrch upekl dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.