Ryba na zázvorém másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba na zázvorém másle
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35857 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová kůra |
4 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 326,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová kůra, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Pstruh, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Omáčka sojová světlá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba na zázvorém másle postup přípravy receptu:
1 | Ryby omyjeme a osušíme. V misce promícháme rozetřený česnek, koriandr, citronovou kůru a polovinu dávky soli a pepře. Směsí vyplníme břišní dutinu všech ryb. Ryby potřeme olejem, osolíme a opepříme. Každou rybu zabalíme do pergamenového papíru. |
2 | Rozehřejeme troubu a ryby vložíme do pekáče a zapékáme v předehřáté troubě 25 minut. V pánvičce rozpustíme máslo, přidáme zázvor, sójovou omáčku a promícháme. |
3 | Upečené ryby rozbalíme, polijeme je zázvorovým máslem a podáváme. |