Parmice červená s amarettem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmice červená s amarettem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35974 |
Ingredience
4 polévková lžíce | Likér mandlový - Amaretto |
1 polévková lžíce | Likér pomerančový |
1 polévková lžíce | Mandle |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
90 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
8 plátek | Parmice červená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Pepř růžový celý |
1 ks | Pomeranče |
1,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
450 g | Těstoviny Orecchiette |
1,5 dl | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 105g |
---|---|
Cholesterol | 53,3mg |
Draslík | 164,7mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Pomeranče, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandlový - Amaretto, Likér pomerančový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pepř růžový celý, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Orecchiette mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Parmice červená nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Parmice červená s amarettem postup přípravy receptu:
1 | Do mělké mísy nasypeme mouku, kterou osolíme a opepříme. Plátky ryb vtlačíme z obou stran do mouky, aby se obalily. Rozpustíme na pánvi máslo a osmahneme porce ryb, dokud nezhnědnou. Přidáme do pánve rybí vývar a povaříme 4 minuty. Rybí plátky opatrně vyndáme a přikryjeme je fólií a udržujeme teplé. Přidáme rozdrcené mandle, růžové kuličky pepře, pomerančový likér, pomerančovou kůru a polovinu pomeranče. Vše povaříme, dokud se polovina tekutiny nevypaří. |
2 | Přivedeme k varu v hrnci lehce osolenou vodu, přidáme olej a těstoviny a vaříme 15 minut. |
3 | Omáčku osolíme, opepříme a vmícháme do ní amaretto a smetanu a povaříme 2 minuty. Přidáme zpět do pánve rybí plátky, aby se obalily v omáčce. |
4 | Těstoviny scedíme a dáme na servírovací mísu. Na ně dáme porce ryby a omáčku. Okamžitě podáváme. |