Tagliatelle s pancettou

45 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. V kastrole na rozehřátém oleji osmažíme na kostičky nakrájenou pancettu dozlatova. Vyjmeme ji, snížíme příkon tepla a ve výpeku restujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený řapíkatý celer asi 5 minut. Do základu vmícháme rozmělněné stroužky česneku a očištěnou, nadrobno nakrájenou chilli papričku. Po minutě přidáme rajčata, osolíme, opepříme a za občasného promíchání zvolna vaříme 15 minut do zhoustnutí. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a vrátíme do hrnce. Přidáme pancettu a omáčku, vše zlehka promícháme a podle chuti přisolíme a opepříme. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.