Námořnické lasagne

90 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
804 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
49 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V 500 ml osolené vroucí vody si uvaříme garnáty. Filé z tresky dáme do hrnce s bobkovým listem, pepřem a vínem. Přidáme 400 ml vody, přivedeme k varu a mírně vaříme 5 minut, až je ryba provařená. Smícháme s vařenými garnáty.
  • 2
    Scedíme tekutinu a doplníme ji zbylou vodou. Tekutinu odložíme.
  • 3
    Ve woku rozpustíme máslo, přidáme kolečka cukety, drcený česnek a podusíme 3 minuty do změknutí.
  • 4
    Omáčka: ve woku rozpustíme máslo, přidáme mouku, osmažíme a mícháme 1 minutu. Postupně přidáváme vývar z tresky. Přivedeme k varu, vaříme a mícháme, až omáčka zhoustne. Přidáme smetanu, nasekanou petrželovou nať, kopr a podle chuti sůl a pepř.
  • 5
    Třetinu směsi nalijeme do větší vymazané mělké zapékací mísy, překryjeme vrstvou cuket a přelijeme vrstvou omáčky. Pokryjeme vrstvou lasagní. Postup opakujeme, končíme vrstvou omáčky.
  • 6
    Posypeme čedarem a parmezánem a pečeme dozlatova 40 minut v troubě na 200 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.