Vepřová kýta pečená po selsku
- Celkový čas:
- 110 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 90 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 25 g
- Česnek
- 200 g
- Cibule
- 20 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g
- Sádlo škvařené
- 25 g
- Sůl
- 750 g
- Vepřová kýta
- 700 ml
- Voda pitná
Postup
1 | Vepřovou kýtu opláchneme, potřeme česnekem utřeným se solí, vložíme do pekáče na cibuli nakrájenou na plátky, přidáme sádlo a podlijeme vodou. |
2 | Za občasného přelévání vznikající šťávou a podlévání vodou pečeme doměkka a dozlatova. Maso podle potřeby obracíme a dbáme, aby se cibule nepřipálila. |
3 | Upečenou kýtu vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a nejméně 20 minut vzniklou šťávu vaříme. |
4 | Ke konci varu šťávu přisolíme, nakonec ji procedíme a krátce převaříme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 271 kcal |
Bílkoviny | 15 g |
Sacharidy | 4 g |
Tuky | 21 g |
Uhlovodany | 3 g |
Cholesterol | 60,0 mg |
Draslík | 292,2 mg |
Sodík | 1 g |
Vláknina | 911,0 mg |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,4 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 2,6 mg |
Vitamín E | 0,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,8 mg |
Komentáře a hodnocení