Vepřová kýta pečená po selsku

Celkový čas:
110 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
90 minut

Ingredience

Počet porcí
25 g
Česnek
200 g
Cibule
20 g
Mouka pšeničná hladká T 650
100 g
Sádlo škvařené
25 g
Sůl
750 g
Vepřová kýta
700 ml
Voda pitná

Postup

1

Vepřovou kýtu opláchneme, potřeme česnekem utřeným se solí, vložíme do pekáče na cibuli nakrájenou na plátky, přidáme sádlo a podlijeme vodou.

2

Za občasného přelévání vznikající šťávou a podlévání vodou pečeme doměkka a dozlatova. Maso podle potřeby obracíme a dbáme, aby se cibule nepřipálila.

3

Upečenou kýtu vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a nejméně 20 minut vzniklou šťávu vaříme.

4

Ke konci varu šťávu přisolíme, nakonec ji procedíme a krátce převaříme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 271 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 4 g
Tuky 21 g
Uhlovodany 3 g
Cholesterol 60,0 mg
Draslík 292,2 mg
Sodík 1 g
Vláknina 911,0 mg
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,4 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 2,6 mg
Vitamín E 0,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 0,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
Aleisa
Vepřová kýta pečená po selsku
Mám ráda takto připravené maso např. ke špenátu nebo k zelí a kapustě. Na jednu porci ale dávám více masa, 100 až 120 g. Ale pro menší jedlíky je tato porce dostatečná. Za mě palec nahoru. smile