Valašská roštěnka

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
879 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
49 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky 2 cm silné. Česnek oloupeme a rozetřeme. Roštěnky naklepeme, potřeme rozetřeným česnekem a okraje na několika místech nařízneme. Očištěnou šalotku pokrájíme na tenké kroužky, slaninu na proužky. Klobásu pokrájíme na kolečka. Křen očistíme, omyjeme a nastrouháme do misky. Omyté jablko oloupeme, jemně nastrouháme a smícháme ho s křenem. Misku zakryjeme.
  • 2
    V pánvi si rozpálíme olej a roštěnky osmažíme z každé strany asi 2-3 minuty dozlatova. Poté je vyjmeme z pánve, dáme na teplý talíř a osolíme je a opepříme podle chuti.
  • 3
    Ve výpeku orestujeme cibuli se slaninou, pak přidáme pokrájenou klobásu, promícháme, přilijeme 1 dl piva a krátce, asi 1-2 minuty povaříme.
  • 4
    Roštěnky dáme na teplé talíře, polijeme výpekem s cibulí a slaninou, na každou porci dáme lžíci křenu s jablkem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.