Norský rybí pudink

32 min.
Norsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
21 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
62 mg
Cukr
311 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené porce tresky nakrájíme na plátky a umeleme. Maso vložíme do mísy a přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek a cayenský pepř. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Vše dobře promícháme a prolisujeme do jiné mísy. Mísu vložíme do nádoby s ledem. Nakonec zvolna vmícháme smetanu. Směsí naplníme máslem vymazanou formu, postavíme ji do pekáče s vroucí vodou a pudink vaříme 10-12 minut ve středně vyhřáté troubě. Uvařený pudink vyklopíme a ihned podáváme ozdobený omytou potočnicí. Můžeme doplnit různými smetanovými omáčkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.