Jehněčí kotletky s jogurtem

Celkový čas:
50 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
300 g
Chřest zelený
400 g
Jehněčí kotlety
60 ml
Jogurt bílý
500 g
Kuskus
30 g
Máslo čerstvé
40 ml
Olej rostlinný
1 špetka
Pepř černý mletý
200 g
Rajčata
1 špetka
Sůl
2 l
Voda pitná

Postup

1

Maso omyjeme, očistíme, osolíme a opepříme a potřeme jogurtem. Chřest omyjeme, zbavíme dřevnatých částí a pokrájíme na větší kusy. Rajčata omyjeme a pokrájíme na větší kusy.

2

Kuskus připravíme v horké vodě dle návodu a necháme dobře okapat. Olej rozpálíme a osmahneme na něm kotletky. Smažíme 2 minuty z každé strany. Poté odstavíme a necháme stranou. Máslo necháme rozpálit a osmahneme na něm kousky chřestu. Krátce smažíme po dobu pěti minut, poté přidáme rajčata a kuskus. Necháme prohřát, dochutíme solí a pepřem dle potřeby a ihned servírujeme s osmaženým masem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 790 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 103 g
Tuky 25 g
Uhlovodany 102 g
Cholesterol 75,0 mg
Draslík 635,0 mg
Sodík 152,2 mg
Vláknina 14 g
Vitamín A 416,5 mg
Vitamín B6 0,5 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 6,4 mg
Vitamín E 0,5 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 11,5 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz