Jehněčí kotletky s jogurtem
- Celkový čas:
- 50 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 300 g
- Chřest zelený
- 400 g
- Jehněčí kotlety
- 60 ml
- Jogurt bílý
- 500 g
- Kuskus
- 30 g
- Máslo čerstvé
- 40 ml
- Olej rostlinný
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 200 g
- Rajčata
- 1 špetka
- Sůl
- 2 l
- Voda pitná
Postup
1 | Maso omyjeme, očistíme, osolíme a opepříme a potřeme jogurtem. Chřest omyjeme, zbavíme dřevnatých částí a pokrájíme na větší kusy. Rajčata omyjeme a pokrájíme na větší kusy. |
2 | Kuskus připravíme v horké vodě dle návodu a necháme dobře okapat. Olej rozpálíme a osmahneme na něm kotletky. Smažíme 2 minuty z každé strany. Poté odstavíme a necháme stranou. Máslo necháme rozpálit a osmahneme na něm kousky chřestu. Krátce smažíme po dobu pěti minut, poté přidáme rajčata a kuskus. Necháme prohřát, dochutíme solí a pepřem dle potřeby a ihned servírujeme s osmaženým masem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 790 kcal |
Bílkoviny | 37 g |
Sacharidy | 103 g |
Tuky | 25 g |
Uhlovodany | 102 g |
Cholesterol | 75,0 mg |
Draslík | 635,0 mg |
Sodík | 152,2 mg |
Vláknina | 14 g |
Vitamín A | 416,5 mg |
Vitamín B6 | 0,5 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 6,4 mg |
Vitamín E | 0,5 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 11,5 mg |
Komentáře a hodnocení