Kroupová kaše s hrozinkami

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 400gramůKroupy ječné
    • 0,7litrVoda pitná
    • 0,7litrMléko plnotučné
    • 200gramůCukr krupice
    • 6gramůSkořice mletá
    • 40gramůMáslo čerstvé
    • 80gramůHrozinky
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 50mililitrůPoleva višňová
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
83 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
5 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kroupy propereme ve studené vodě a necháme okapat a osušit. Vodu svaříme s mlékem a cukrem, přidáme máslo, do vroucí tekutiny vhodíme kroupy a při nízké teplotě vaříme, dokud nejsou kroupy měkké a tekutina vsáknutá. Přemístíme do pekáčku, smícháme se skořicí a hrozinkami, zakryté zapečeme v troubě středně vyhřáté asi 10 minut. Podáváme polité višňovou polevou s vyšlehanou šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.