Pečená vepřová žebra na tymiánu

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1464 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
122 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
282 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žebra omyjeme a očistíme. Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia.
  • 2
    Připravíme si pekáč a na jeho dno rozložíme na kolečka nakrájenou červenou cibuli.
  • 3
    Vepřová žebra osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Po vrchních stranách potřeme česnekovým olejem a vložíme do pekáče na cibuli.
  • 4
    Pekáč se žebry vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 70 minut.
  • 5
    Po upečení servírujeme na připravené talíře, posypeme najemno nasekanou pažitkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 6. 2. 2016
Pečená vepřová žebra na tymiánu
Pečená žebra máme rádi. Dáváme přednost přírodním chutím, kupované směsi koření téměř nepoužívám. Takže když jsem hledala nový recept na pečená žebra, volba padla na tyto. V sezóně určitě doporučuju použít tymián čerstvý. Pekla jsem žebra zpočátku přiklopená, později jsem odklopila, aby se opekla pěkně dočervena a dokřupava. Podávala jsem s chlebem a domácí švestkovou chilli omáčkou🙂 Příště místo červené cibule dám klidně klasickou žlutou, má výraznější chuť a na dno pekáčku dám péct plátky brambor a budu mít maso i s přílohou jedním "vrzem" 😁 Děkuji za recept 😋