Párky smažené v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Párky smažené v těstíčku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 38358 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Kečup |
100 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka polohrubá |
30 ml | Olej olivový |
400 g | Párky jemné |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 125,2mg |
Draslík | 65,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Olej olivový, Párky jemné, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Párky smažené v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Párky nakrájíme na špalíčky a sýr nastrouháme. |
2 | Do misky nasypeme mouku, osolíme, přilijeme mléko, přidáme kečup, vejce a vypracujeme hustější těstíčko. Párky v těstíčku obalíme, v pánvi rozpálíme olej a párky v něm zprudka osmažíme. |
3 | Smažené párky rovnoměrně rozdělíme na talířky, posypeme strouhaným sýrem a podáváme jako teplý předkrm. |
Různě upravené a smažené párky beru spíš jako takové chalupářské jídlo, když jsme mimo domov nebo občasnou rychlovku. Ale i dnes už jsou k dostání párky kvalitní s vyšším podílem masa. Spíš bych těstíčko dělala bez kečupu a z něj pak udělala nějaký dip. Jako teplý předkrm bych nepodávala, byl to oběd s bramborami ale proti gustu....... Nedávala jsem už nahoru strouhaný sýr, připadá mi už tak nějak navíc. Smažila jsem na řepkovém oleji a oproti receptu jsem ho použila o hodně více, cca 250 ml. Smaží se ve vyšší vrstvě oleje a pak se odkládá na ubrousek.