Pilaf s pistáciemi

50 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opražíme nasucho skořici, kmín, kuličky pepře, kardamom a hřebíček.
  • 2
    Pražíme asi 2-3 minuty, až začne vonět.
  • 3
    V hrnci s rozehřátým olejem smažíme nakrájenou cibuli a kurkumu. Smažíme za občasného míchání 10 minut, až cibule změkne.
  • 4
    Vsypeme rýži, mícháme a opražíme. Pomalu přidáváme horký vývar,
  • 5
    přidáme bobkový list, sůl a pepř podle chuti a přivedeme k varu. Stáhneme oheň, zakryjeme poklicí a podusíme asi 10 minut (poklici po dobu dušení nezvedáme).
  • 6
    Hrnec sundáme z ohně a necháme ji stát přikrytou asi 5 minut.
  • 7
    Přidáme nasekané pistácie a hrozinky a lehce je vmícháme vidličkou, aby se pilaf načechral. Ozdobíme čerstvým koriandrem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.