Bulgurový salát s jarní cibulkou
- Celkový čas:
- 35 minut
- Doba přípravy:
- 35 minut
- Doba vaření:
- 0 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 180 g
- Bulgur
- 180 g
- Cibulka jarní
- 30 g
- Máta
- 3 g
- Pepř černý mletý
- 30 g
- Petržel - nať
- 220 g
- Rajčata
- 40 ml
- Šťáva citrónová
- 5 g
- Sůl
- 1 polévková lžíce
- Citronová šťáva
- 0,5 kávová lžička
- Cukr třtinový
- 0,5 kávová lžička
- Hořčice Dijonská
- 0,5 polévková lžíce
- Ocet jablečný
- 3 polévková lžíce
- Olej olivový extra panenský
- 0,5 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička
- Provensálské koření
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
Postup
1 | Vinaigrette - francouzská zálivka [37226]: |
2 | Připravíme si kyselou francouzkou zálivku, zvanou "Vinaigrette": |
3 | do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá. |
4 | Bulgurové zrno dáme do velké mísy, zalijeme studenou vodou a necháme 30 minut stát. |
5 | Bulgur scedíme a odstraníme z něj co nejvíce vody. Přendáme ho na salátovou mísu a vmícháme vinaigrette, citronovou šťávu, rajčata, jarní cibulky, petržel, mátu, podle chuti sůl a pepř. Ozdobíme petrželkou a servírujeme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 267 kcal |
Bílkoviny | 8 g |
Sacharidy | 43 g |
Tuky | 1 g |
Uhlovodany | 43 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 557,8 mg |
Sodík | 604,5 mg |
Vláknina | 21 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 32,5 mg |
Vitamín E | 0,6 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,7 mg |
Komentáře a hodnocení