Bulgurový salát s jarní cibulkou

Celkový čas:
35 minut
Doba přípravy:
35 minut
Doba vaření:
0 minut

Ingredience

Počet porcí
180 g
Bulgur
180 g
Cibulka jarní
30 g
Máta
3 g
Pepř černý mletý
30 g
Petržel - nať
220 g
Rajčata
40 ml
Šťáva citrónová
5 g
Sůl
1 polévková lžíce
Citronová šťáva
0,5 kávová lžička
Cukr třtinový
0,5 kávová lžička
Hořčice Dijonská
0,5 polévková lžíce
Ocet jablečný
3 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička
Pepř černý mletý
1 kávová lžička
Provensálské koření
0,5 kávová lžička
Sůl

Postup

1

Vinaigrette - francouzská zálivka [37226]:

2

Připravíme si kyselou francouzkou zálivku, zvanou "Vinaigrette":

3

do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.

4

Bulgurové zrno dáme do velké mísy, zalijeme studenou vodou a necháme 30 minut stát.

5

Bulgur scedíme a odstraníme z něj co nejvíce vody. Přendáme ho na salátovou mísu a vmícháme vinaigrette, citronovou šťávu, rajčata, jarní cibulky, petržel, mátu, podle chuti sůl a pepř. Ozdobíme petrželkou a servírujeme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 267 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 43 g
Tuky 1 g
Uhlovodany 43 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 557,8 mg
Sodík 604,5 mg
Vláknina 21 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 32,5 mg
Vitamín E 0,6 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2,7 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz