Vánoční perníčky tmavé

Celkový čas:
45 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
15 minut

Ingredience

Počet porcí
60 g
Cukr krupice
20 g
Cukr vanilka
80 g
Hera
2 polévková lžíce
Kakao
1 kávová lžička
Koření perníkové
13 g
Kypřicí prášek do pečiva
100 g
Med včelí
350 g
Mouka pšeničná hladká
10 g
Skořice mletá
2 l
Voda pitná
2 ks
Vejce slepičí

Postup

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, zahřejeme ji a do hrnce ponoříme menší hrnec, do kterého dáme med, cukr a v připravené vodní lázni med s cukrem za stálého míchání rozvaříme.

2

Mouku s kypřícím práškem přesejeme do mísy, přidáme Heru, vsypeme vanilkový cukr, skořici, kakao, perníkové koření, celá vejce, rozvařený med s cukrem. Vypracujeme hladké těsto, které z mísy vyklopíme na moukou posypaný val, válečkem rozválíme a různými formičkami vykrajujeme tvary. Naskládáme na plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 15 minut. Může to být i méně, proto je dobré hlídat průběh pečení.

3

Upečené perníčky naskládáme do krabice a necháme uskladněné, aby změkly.

Nutriční hodnoty

Kalorie 131 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 22 g
Tuky 4 g
Uhlovodany 9 g
Cholesterol 24,5 mg
Draslík 78,2 mg
Sodík 16,2 mg
Vláknina 619,6 mg
Vitamín A 28,3 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,0 mg
Vitamín E 0,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 0,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
kvetush
Vánoční perníčky tmavé
Perníčky byly krásně naskočené. Provoněly celý dům. Recept je velice snadný. S těstem se pracovalo moc hezky. S dětmi jsme perníčky nazdobili až po pár dnech, kdy byly částečně změklé.