Bramborový italský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový italský salát
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 39772 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
450 g | Brambory |
4 polévková lžíce | Jogurt bílý |
4 polévková lžíce | Majonéza |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
8 ks | Rajčata sušená sterilovaná |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 151g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 10g |
Vláknina | 73g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 607,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Jogurt bílý, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový italský salát postup přípravy receptu:
1 | Očistíme brambory a dáme je do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Pokrájíme sušená rajčata na plátky. V misce smícháme majonézu, jogurt, sůl, pepř. Promícháme se sušenými rajčaty a nasekanou petrželkou. |
2 | Brambory necháme vychladnout, jsou-li velké, překrojíme je na špalíky. Přelijeme je zálivkou a promícháme. |
3 | Salát dáme vychladnout do lednice, a poté podáváme jako přílohu nebo jako předkrm. |
Skvělý salát