Czákiho roštěná
60 min.
Ingredience
- 6gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 1litrVoda pitná
- 1decilitrVíno bílé
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusCibule
- 40gramůSádlo škvařené
- 500gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- Na lečo
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 150gramůPaprika zelená
- 6gramůSůl
- 100gramůRajčata
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
43 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na kousky pokrájenou papriku a rajčata, podusíme na leču, osolíme, zahustíme vejcem.
- 2Okraje plátků roštěnky nakrojíme, aby se nekroutily, plátky naklepeme, nasolíme, opepříme a naplníme lečem. Svineme, spíchneme jehlou, párátky nebo omotáme nití. Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, posypeme pepřem, paprikou a necháme zpěnit, aby se koření rozvinulo. Podlijeme trochou vody, vložíme závitky. Zakryté pozvolna dusíme, podle potřeby podléváme vodou. Když je maso měkké, zalijeme vínem, krátce povaříme, roštěnky ve šťávě několikrát otočíme. Nakonec přidáme smetanu s moukou, povaříme do zhoustnutí a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.