Čokoládové řezy s citronovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládové řezy s citronovou polevou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 40562 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
140 g | Čokoláda na vaření |
140 g | Cukr krupice |
300 g | Cukr moučkový |
160 g | Máslo čerstvé |
140 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
4 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 97,8mg |
Draslík | 41,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládové řezy s citronovou polevou postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme krupicový cukr se 140g změklého másla do pěny. Postupně zašleháme žloutky, citronovou kůru, nastrouhanou čokoládu a mouku. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Plech vymažeme zbylým máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme na něj těsto, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 25-30 minut. |
3 | Moučkový cukr s vroucí vodou a citronovou šťávou třeme v misce tak dlouho, až se začnou na povrchu tvořit bublinky. Polevu rozetřeme na upečený, částečně vychladlý korpus. |
4 | Po ztuhnutí polevy moučník krájíme na řezy a podáváme. |
Recept jsem odzkoušela a mohu doporučit. Je výborný. Snadná příprava. Je sice trošku dražší, ale to nevadí čas od času. Před přidáním ušlehaného bílku je hmota trošku více tuhá, ale nelekejte se, bílek to zředí. Pekla jsem na 180 °C 30 minut. Poleva se krásně prosákla i dovnitř, takže není řez vůbec suchý. Dobrou chuť