Telecí plátky na paprice se smetanou

60 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 500gramůTelecí kýta
    • 1kusCibule
    • 20gramůPaprika mletá sladká
    • 40gramůSádlo vepřové škvařené
    • 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
    • 200gramůPaprika zelená
    • 100gramůRajčata
    • 20gramůMouka pšeničná hladká
    • 9gramůSůl
    • 8decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
21 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na sádle osmahneme cibuli dorůžova, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Lehce podlijeme vodou a na tento základ vložíme telecí plátky, naklepané a nasolené. Zakryté pozvolna dusíme a podle potřeby mírně podléváme. K poloměkkému masu přidáme papriku na nudličky a nakrájená rajčata a společně dodusíme doměkka. Nakonec zalijeme smetanou smíchanou s moukou, chvilku povaříme do zhoustnutí a dochutíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.