Velikonoční pomazánka s ředkvičkami
- Celkový čas:
- 20 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 ks
- Cibulka jarní
- 120 g
- Jogurt bílý
- 50 g
- Majonéza
- 0,3 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce
- Petržel - nať
- 15 ks
- Ředkvička
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
- 120 g
- Tvaroh měkký
- 3 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | Ředkvičky nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno i s natí. |
2 | Tvaroh rozšleháme s jogurtem a majonézou. |
3 | Oloupaná, natvrdo uvařená vejce nakrájíme na kostičky nebo prolisujeme a v míse smícháme s tvarohem, ředkvičkami, cibulí a nasekanou petrželovou natí. Pomazánku podle chuti osolíme a opepříme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 129 kcal |
Bílkoviny | 10 g |
Sacharidy | 6 g |
Tuky | 7 g |
Uhlovodany | 5 g |
Cholesterol | 147,2 mg |
Draslík | 248,4 mg |
Sodík | 234,4 mg |
Vláknina | 3 g |
Vitamín A | 246,5 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 13,9 mg |
Vitamín E | 0,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,0 mg |
Komentáře a hodnocení