Lososové ravioli

Celkový čas:
100 minut
Doba přípravy:
60 minut
Doba vaření:
40 minut

Ingredience

Počet porcí
500 g
Mouka pšeničná hladká
1 dl
Olej olivový
1 kávová lžička
Sůl
3 ks
Vejce slepičí
1 dl
Voda pitná
1 polévková lžíce
Citronová šťáva
300 g
Losos obecný
20 g
Majoránka
1 dl
Ocet Sherry
1 kávová lžička
Pepř černý mletý
20 g
Petržel - nať
200 g
Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička
Sůl
100 g
Sýr Eidam cihla 30%
2 ks
Vejce slepičí
2 l
Voda pitná

Postup

1

Mouku vysypeme do misky, přidáme celé vejce, vodu, olej, sůl a rukou zpracujeme tuhé těsto, které zabalíme do fólie a v lednici necháme 60 minut odpočívat.

2

Těsto z misky přeložíme na moukou vysypaný vál, rozdělíme na dva díly, pomocí válečku rozvalíme každý díl na velké pláty. První díl potřeme vodou, kolečkovou formičkou naznačíme kolečka, na každé položíme náplň, přikryjeme druhým rozváleným plátem a zase kolečkem vykrajujeme už naplněné ravioli, které uvaříme v hrnci s vroucí osolenou vodou. Vaříme je přibližně 4 minuty. Až ravioli vyplavou nad hladinu, jsou uvařené.

3

Náplň: Uvařeného lososa drobně nasekáme a dáme do misky, přidáme žloutky, šťávu z 1 ks citrónu, jemně nastrouhaný sýr, majoránku, podle chuti sůl, pepř, vše dobře promícháme.

4

Uvařené ravioli vybereme z hrnce, hned porcujeme na mělké talíře a zalijeme jednou lžíci octa, smetanou a posypeme nasekanou petrželkou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 736 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 69 g
Tuky 38 g
Uhlovodany 8 g
Cholesterol 267,1 mg
Draslík 307,7 mg
Sodík 384,5 mg
Vláknina 3 g
Vitamín A 563,0 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 8,4 mg
Vitamín E 0,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 6,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz