Taštičky s krůtím masem a zeleninou

70 min.
Jamajka

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
14 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krůtí prsa omyjeme, osušíme a pokrájíme na malé kostičky. Oloupeme a omyjeme brambory, mrkev. Zeleninu pokrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce s 3/4 l vody, přidáme sůl, kmín a zeleninu pomalu povaříme 5 - 7 minut. Pak ji scedíme, rozmačkáme vidličkou, promícháme s bílým pepřem, popřípadě dochutíme solí.
  • 2
    Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. V pánvi rozpálíme sezamový olej a lžíci másla, cibuli s česnekem zpěníme do zlatova, přidáme maso, promícháme s cibulí a krátce restujeme (4 - 5 minut). Ochutíme 2 špetkami kurkumy a směs necháme vychladnout.
  • 3
    Připravíme si těsto: do mísy nasypeme hladkou mouku se solí, 1,5 sáčku kypřicího prášku a lžičkou kari koření. Přidáme máslo, pokrájené na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promícháme. Ve sklenici vyšleháme žloutek s 1 lžící octa a 0,75 dl vody, poté žloutek s vodou pomalu - za stálého promíchávání - přilijeme a smícháme s moukou. Těsto důkladně v míse uhněteme, rozdělíme na dva stejné díly, vyválíme dva válečky, každý zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladna uležet minimálně na hodinu.
  • 4
    Těsto na pomoučněném vále rozválíme na placku o síle přibližně 3 - 4 mm. Z těsta vykrájíme 16 koleček o průměru 12 - 13 cm. Na dolní polovinu těsta dáme 2 lžíce náplně, těsto přehneme přes náplň a okraje k sobě těsně přitiskneme vidličkou.
  • 5
    Taštičky se masovo-zeleninovou náplní položíme na plech, pokrytý pečicím papírem. Vrchní část taštiček nastřihneme na dvou místech nůžkami, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme do zlatova při 190 °C přibližně 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.