Skopový pekáč
- Celkový čas:
- 85 minut
- Doba přípravy:
- 25 minut
- Doba vaření:
- 60 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Bobkový list
- 500 g
- Brambory
- 2 stroužek
- Česnek
- 60 g
- Cibule
- 250 g
- Lilek
- 80 ml
- Olej rostlinný
- 3 g
- Pepř černý mletý
- 20 g
- Petržel - nať
- 100 g
- Rajčata
- 600 g
- Skopové maso přední
- 5 g
- Sůl
- 100 ml
- Vývar z hovězích kostí
Postup
1 | Brambory oloupeme a nakrájíme na velké kostky. Smícháme je s nakrájenou cibulí. Vložíme na dno pekáče. Na ně poklademe na větší kousky nakrájené maso, na plátky nakrájené lilky, opepříme, posypeme nasekanou petrželkou, přilijeme vývar s drceným česnekem se solí a kořením. Zakapeme olejem a dusíme v troubě, před koncem přidáme nakrájená rajčata a doděláme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 564 kcal |
Bílkoviny | 22 g |
Sacharidy | 19 g |
Tuky | 47 g |
Uhlovodany | 19 g |
Cholesterol | 97,0 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 588,4 mg |
Vláknina | 10 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 24,0 mg |
Vitamín E | 2,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 7,0 mg |
Komentáře a hodnocení