Kořeněné špalíčky z vepřového bůčku

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
69 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý a osušený vepřový bok bez kostí nakrájíme na špalíčky, osolíme a posypeme kmínem. Maso zprudka opečeme na pánvi na troše oleje po všech stranách. Zelí scedíme a rozložíme na dno pekáčku. Poklademe špalíčky bůčku, které posypeme rozdrceným jalovcem. Přelijeme výpekem z pánve, mírně podlijeme vodou a ve středně vyhřáté troubě pečeme doměkka. Během pečení maso občas obracíme a podle potřeby podléváme vodou. Zelí mírně přisladíme. Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky nebo vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.